Pozrite sa na niektoré z výnimočných jedál, ktoré nájdete v našom menu.
PAN CON TOMATE
Ak ste niekedy boli v Španielsku, toto je špecialita, ktorú vám ponúkli ku každému jedlu. Davidov variant je z Katalánska, odkiaľ pochádza aj on. Je to nasucho opečená domáca focaccia potretá dužinou paradajok a ako prílohu vám ponúknu vynikajúce olivy. Pečivo pre Primi na mieru pečú v našej pekárni Crustino.
GAZPACHO
„Originál andalúzske gazpacho – studená paradajková polievka. K tomu podávame chrumkavé jamón serrano – španielsku šunku. Práve toto je špecifická vec, ktorú ľudia určite ochutnali na dovolenke v Stredomorí a chceme im ten pocit pripomenúť,“ vysvetľuje David.
PAELLA DE MARISCOS
Podľa receptu Davidovej mamy – so slávkami, krevetami a kalamármi. „Všade, kde som pracoval, musela byť v menu autentická katalánska paella. Je to moja vizitka,“ vysvetľuje David.
SILNÝ VÝVAR ESCUDELLA
Ten je zas podľa receptu Davidovej babičky. „Silný mäsový vývar, biela fazuľa, chorizo… Videl som babičku, ako ho varila celý môj život. Vždy, keď som ho jedol, bol som šťastný.“ Rovnaký pocit rodinnej atmosféry a komfortu sa snažil David dostať aj na váš tanier.
CHOCOS FRITOS
Vysmážané baby kalamáre s limetkovou majonézou. „Sú to mladé kalamáre, vďaka tomu sú mierne dosladka. Verím, že to bude šupa.“ Táto typicky stredomorská surovina sa u nás nevyskytuje bežne, určite ju príďte ochutnať.
BRISKET BURGER
„Toto je veľká špecialita – mäso pripravujeme fakt dlho. Robíme ho 48 hodín v sous-vide, aby bolo úplne mäkké. Všetky ostatné recepty varíme rýchlo a keď sa má niečo robiť dlho, tak nech už to stojí naozaj za to. V mäse tak zostanú všetky šťavy a to je v burgri alfa-omega.“ K tomu pancettová majonéza, grilovaná zelenina a hranolky, a obžerstvo je dokonané.
BRAVČOVÉ LÍČKA IBÉRICO
Ibérico je španielske plemeno prasiat – celý život sú kŕmené žaluďmi, čo dáva ich masu krásnu tukovú kresbu. Líčka sú z mliečnych prasiatok a tak sú extra jemné. S nimi si vychutnáte prosciutto crudo a šafránové rizoto.
PIZZA SALMONE AFFUMICATO
Pizze prešli najmenšou zmenou, každá je však vylepšená novou čerstvou mozzarellou: „Pizzu u nás ľudia milujú, tak sme ju chceli ešte vylepšiť.“
Salmone affumicato je novinka na smotanovom základe je s údeným lososom, čerstvou mozzarellou, pažítkou, kaparmi a sušenými paradajkami.
CREMA CATALANA
Španielska sesternica Crème brûlée. Nerobí sa zo smotany, ale z mlieka. Je škoricovejšia a citrusovejšia. A Španieli na ňu nedajú dopustiť 🙂
Nových receptov je naozaj veľa a sú zo všetkých kútov Stredomoria. Všetky sa do článku nezmestili, veríme ale že ich budete postupne objavovať.